Interview bestuurslid Elbert-Jan Hesse

Mijn naam is Elbert Jan Hesse, 26 jaar getrouwd met Edith, trotse vader van 2 studerende zoons en inmiddels ruim 19 jaar algemeen directeur binnen Novon Schoonmaak en sinds 2016 ook van Schoonmaakbedrijf Vlietstra. Naast alle werkzaamheden binnen Novon en Vlietstra ben ik in mijn vrije tijd vrijwilliger bij het plaatselijke theater de Meenthe, voorzitter van voetbalclub d’Olde Veste 54 en medeoprichter van Steenwijkerland United.

In de beginperiode van WerkendZwolle is mijn collega Tanja Bakema nauw betrokken geweest bij de oprichting. Wij willen kandidaten graag een richting meegeven voor de toekomst. Als organisatie staan wij altijd open voor kandidaten die graag stage willen lopen om zo een kijkje in onze keuken te geven, maar ook zeker voor medewerkers die graag de stap willen maken naar onze branche. We hebben dan ook een aantal collega´s die via het netwerk van WerkendZwolle bij ons hun plek voor de toekomst hebben gevonden.

In tegenstelling tot veel leden van WerkendZwolle heb ik zelf geen P&O achtergrond, dit geeft vaak een andere kijk op de situatie. Novon schoonmaak heeft een grote regionale rol, met een daarbij behorend groot netwerk, wat veel kansen biedt voor de kandidaten van WerkendZwolle.

In de afgelopen jaren hebben we binnen WerkendZwolle diverse situaties meegemaakt. Van de periode met veel kandidaten opzoek naar een geschikte baan met een overschot op de arbeidsmarkt, tot de tijd waar we nu in zitten met een enorme arbeidskrapte en het relatief eenvoudig is om een andere baan te vinden.
In de huidige tijd kunnen wij kandidaten steunen in een meer coachende rol maar heeft onze oorspronkelijke rol minder bestaansrecht. Het is belangrijk om een goedlopend initiatief al WerkendZwolle zowel in goede tijden als mindere tijden te laten bestaan.

Zwolle is een van de grootste groeiregio’s. We zijn hier sterk met en voor elkaar. WerkendZwolle is hier een mooi voorbeeld van hoe een samenwerking in de regio vorm heeft gekregen.

Elbert Jan Hesse