Interview bestuurslid Pascale Franckaert

Mijn naam is Pascale Franckaert, ik ben van Belgische afkomst, 55 jaar en ik woon al sinds mijn 23ste in Nederland. Op dit moment in Harderwijk. Ik ben naar Nederland gekomen via Campanile Hotels, waarvoor ik 12 jaar heb gewerkt als hotelmanager, eerst in Vlaardingen en daarna in Zwolle. Op dit moment werk ik al 20 jaar bij Isala, waarvan inmiddels 12 jaar als zorgmanager.

Als zorgmanager ben ik verantwoordelijk voor de acute zorg. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de spoedeisende hulp, intensive care en acute opname afdeling, zowel voor de locatie Zwolle als Meppel. Buiten het aansturen van deze afdelingen denk ik overkoepelend mee met ICT vraagstukken, maar ook met de strategie van het ziekenhuis en met de strategische huisvesting (verbouwplannen en nieuwbouwtrajecten).

In eerste instantie was onze HR directeur lid van WerkendZwolle. Met haar vertrek is de keuze gemaakt om een manager van Isala aan te laten sluiten bij het bestuur. Dit vanwege de achtergrond in de zorg en de kennis hiervan. Daarom ben ik als bestuurslid bij WerkendZwolle aangesteld.

Waardevol

Ik ben van mening dat er diverse redenen zijn waarom het voor een organisatie of bedrijf waardevol is om zich bij WerkendZwolle aan te sluiten. Allereerst zorgt WerkendZwolle voor passend werk voor werknemers die of op zoek zijn naar een andere baan, of die herplaatsbaar zijn omdat een functie in een bedrijf niet meer passend is. Daarnaast zijn de netwerkbijeenkomsten van enorme toegevoegde waarde, omdat er relevante HR-gerelateerde onderwerpen worden uitgelicht die spelen in de samenleving. Hierbij wordt ook besproken hoe je als organisatie in kunt spelen op deze belangrijke ontwikkelingen.

Als ik denk aan WerkendZwolle en aan de verschillende netwerkbijeenkomsten die zijn georganiseerd, dan zijn er een paar thema’s  die mij vooral zijn bijgebleven. Dit is in ieder geval hoe ik mijzelf en als organisatie in de schijnwerpers kan zetten. Daarnaast is het thema sociale veiligheid mij zeker bijgebleven.

Voor mij als bestuurslid is het heel belangrijk om te weten waar organisaties mee te maken hebben en hoe we daar als bestuur een bijdrage aan kunnen leveren, onder andere in de vorm van netwerkbijeenkomsten en het voren van één-op-één gesprekken met de desbetreffende organisatie. Dit maakt mijn rol bij WerkendZwolle waardevol.

Pascale Franckaert