Interview bestuurslid Coert Peters

Mijn naam is Coert Peters, manager bestuurlijke en juridische zaken/bestuurssecretaris bij NV ROVA Holding. Ik ben in 2001 met mijn vrouw en twee zonen in het mooie Zwolle komen wonen. Zwolle en haar omgeving hebben ons sindsdien enorm verrast: er zijn veel mogelijkheden om er op uit te trekken in de natuur, een mooie historische stedelijke omgeving en een zeer levendige economie.

Door krachtige samenwerking van bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen in de wijde regio, zet de regio Zwolle zich steeds meer op de kaart. Ik ben er trots op dat we vanuit NV ROVA Holding daar een bijdrage aan mogen leveren. En ook aan WerkendZwolle!

NV ROVA Holding was een van initiatiefnemers en dit was destijds om werkgevers te ondersteunen bij het matchen van vraag en aanbod van personeel. Inmiddels is Werkend Zwolle veel meer een netwerkorganisatie van en voor werkgevers in de regio Zwolle. We richten ons met WerkendZwolle nog steeds op het bevorderen van de mobiliteit van personeel. Ons doel is om het beschikbare arbeidspotentieel zoveel mogelijk in de regio te houden en zo goed mogelijk te benutten. Voor medewerkers van deelnemende bedrijven die op zoek zijn naar een nieuwe baan omdat hun bestaande functie niet langer passend is, kan Werkend Zwolle een helpende hand bieden bij het vinden van kansen bij andere werkgevers (leden Werkend Zwolle).

Netwerkfunctie
Ik vind vooral de netwerkfunctie die we vervullen voor de HR-professionals van belang. Ik heb gemerkt dat veel HR-professionals vooral binnen hun eigen organisatie actief zijn en minder snel geneigd zijn externe netwerken te onderhouden. Werkend Zwolle organiseert regelmatig bijeenkomsten over actuele thema’s. Naast de input van externe sprekers bieden deze bijeenkomsten een laagdrempelige manier om kennis en ervaringen te delen met vakgenoten in de regio. Alleen daarom al is aansluiting bij WerkendZwolle interessant.

Foto Coert Peters